Fizess, és ne telefonálj!

 2013.05.27. 17:55

Itt a nyár, és beindul(t) a belvárosi szórakozó és szórakoztató világ. Kinek az Opera, kinek az Operett, kinek a romkocsma, vagy egy-egy nívósabb étterem adja a lazítás esélyét. Meg a hibázásét is, ha rosszul parkol. És akkor bizony megbüntetik, és ez a csekk keserédessé teheti a kikapcsolódást.

De! Nagy a csönd mostanság a kerékbilincsek és közteres büntetések körül, ami már csak azért is jó, mert

1. vélelmezhetően jogosan büntetnek az erre szakosodottak,

2. a politikai hatalom elvetette elődje „csókos kurzusát”, és nem telefonálgat, e-mailezik összekacsintásért esedezve – médiának gumicsontot adva.

Remélem, legalábbis. Intő példaként álljon itt a Terézváros Magazin korábbi tudósítása, amelyből kitetszik, hogy a szocialista (akkor alpolgármester, most) önkormányzati képviselő éppen úgy sáros volt „a telefonra nem büntetek nagy embert” akciókban, mint kegyelt jegyzőjük. Miközben a „Balettintézet visszaállamosításáról” hadoválnak az elherdálók médialakájai, addig valahogy elfelejtik megemlíteni médiumaikban a következőt: „Ugyanakkor a bíróság többek között telefonlehallgatási anyagok alapján kétségtelenül bebizonyítottnak találta azokat a hivatali visszaélésnek minősülő eseteket, amikor különböző emberek kérésére, utasítására a rend fenntartásával megbízott közterület-felügyelet vezetője levetette a felhelyezett kerékbilincset a költségek megfizettetése nélkül”.

kerekbilincs.jpg

Ezt csinálták a szocik és a liberálisok.

Szerencsére olybá’ tűnik, hogy a jelenlegi kurzus emberei – főpolgármester-helyettestől kerületi vagyonkezelő góréig – visszafogták magukat. Nem derült fény hatalommal történő visszaélésre. Ha hibáztak, szépen, csendben – lehet, persze, egy-két önmagukat ostorozó szitokszóval – befizették a büntetést. Mert, aki hibázik, az bűnhődjön. Ez az alapelv nem sérült az elmúlt 2 és fél évben, és bízom benne, hogy a későbbiekben sem fog.

Mert ha nem így lesz, akkor kíméletlen médiahajsza elé néz az elkövető.

Mert

  1. nem lehet ilyet csinálni,
  2. nem fogja fel ennek politikai (kampány) jelentőségét.

Mert az nem úgy van, hogy Marika néni a Csengery 45.-ből fizessen, X. Y. tótumfaktum meg telefonál és e-mailt ír, hogy „ő nagy ember és akkor ezt nem lehet, meg nem szabad, meg amúgy is”. Legyen az akár magas rangú tisztviselő, vagy éppenséggel főkönyvtáros. Egyfelől a keresztény-konzervatív városvezetők nem óhajtanak Hatvani módjára a vádlottak padjára kerülni, másfelől ez egészen egyszerűen nem fér, nem férhet bele. Mert ha ebben sem különböznek elődjeiktől, akkor tényleg felesleges itt bármiféle forradalmakról hallucinálni.

S ha véletlenül valamelyik főmuftinak ez mégis megfordulna a fejében, akkor azt páros lábbal, könnycseppek nélkül ki kell rúgni. Hogy rájöjjön: könnyen (semmiből) jött karrier könnyen veszhet. És a spanyolviaszt sem ő találta fel, maximum tényleges pecsétet tehet – ez által dicstelen - pályafutása végére.

Azért én bizakodom: nem kell mea culpázva visszatérnem a témára.

Nagyon remélem, legalábbis.

Mert a büntetést ki kell fizetni: még ha keserűbb is lesz a desszert.

Címkék: parkolás bírság kerékbilincs Opera közterület-felügyelet Terézváros Operett Terézváros Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://csuriakos.blog.hu/api/trackback/id/tr945320851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rinti 2013.05.28. 07:22:35

Ön egy rendkívül naiv ember, Csúri úr!
Egy év múlva nézze majd meg a lapokat. Addigra mi minden ki fog derülni a mostani kurzusról... ! Bajnaiék most gyűjtik az anyagokat, telnek szépen a pendrájvok a lehallgatási jegyzőkönyvekkel.
süti beállítások módosítása