Szegény Balog miniszter!

 2013.06.09. 20:28


Azért van annak valami diszkrét bája, hogy pont Ő kapta a tojásokat. Ráadásul református lelkészként (igaz, most éppen nem gyakorolja hivatását) kedvenc országában, Svájcban. Ő, aki a kuruc.info folyamatos céltáblája roma-ügyekben. Íme egy kis címlista:

A cigánybűnözés áldozatai továbbra sem érdeklik Balogot, fogadta viszont a "neonácik által megvert" balfaszt

Kitüntették Balogot élősködőink pátyolgatásáért a "németek"

Balog: Nem különíthetők el a cigányok "csak" azért, hogy a magyar gyerekek nyugodtan tanulhassanak

Balog "magyar romákat" küld "szakmai gyakorlatra" a németekhez

és végül

Balog szerint vannak a cigányok, és a "nem cigány magyarok.

balog-zoltan-romakkal.jpg

No, most, ha Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter roma ügyekben tett megnyilatkozásai, cselekedetei ennyire irritálják a „nemzeti radikális” - de talán precízebb a szélsőjobboldali minősítés - portált, akkor talán, esetleg az is elképzelhető, hogy Balog nagyon nem cigányellenes... S vélhetően nem az a kormány sem, amelynek egyik csúcsminisztere.eu_11.jpg

Ezzel szemben a gépnarancs.blog beszámolóját átvevő index.hu még véletlenül sem egészíti a következőkkel cikkét:

mi a bánatos túrót akarnak ezek a derék svájci „tüntetők” óráikkal, bankjaikkal, kantonjaikkal és az aranyvonat máig fellelhetetlen és homályba vésző vagyonával?

Idézet: „A fennmaradt dokumentumok alapján kétségtelen, hogy Toldy el akarta lopni a kincset és a magyar zsidók vagyonával Svájcba próbált meg eljutni. Autóit azonban támadás érte, a konvoj szétszakadt. Mire nagy nehezen összeszedte embereit, bizonyos útvonalak már lezárultak. Toldy Feldkirchenben 6 ládát azért adott át két SS-tisztnek, hogy cserében azok segítsenek neki Svájcba jutni.” (forrás: http://gyorjewish.org/az.htm).

De nem csak az „aranyvonatról” van szó, hanem mindenféle zsidó vagyonról Svájcban ( ?...‎), amelyről évtizedekig nem lehetett tudni semmit.

Javaslat az unatkozó svájci kispolgároknak: tessenek már egy kis önvizsgálatot tartani kisebbség-ügyben, valamint egy-egy örömteli hetet eltölteni mondjuk Borsodban, Szabolcsban, Nógrádban, Hevesben - a Gerbaud terasza helyett.szamuRAJ.png

De mindenekelőtt javasolnék a nagy emberjogi és kisebbségvédő aktivistáknak pár boldog, önfeledt percet édes kettesben Mocsári Zoltánnal, a baltával daraboló, áldozatát kettévágó roma honfitársunkkal.

Netán megkérdezhetnék a tüntetés szervezői, akik „tiltakoztak a magyar miniszter és az Orbán-kormány által képviselt politika ellen és sérelmezték, hogy Magyarországon nyílt hátrányos megkülönböztetés sújtja a roma kisebbséget, terjed a roma-ellenes retorika és a kormányzat egyre gyakrabban nyúl rendőrállami eszközökhöz”, hogy Kolompár Orbán úr miért is kapott jogerősen egy év tíz hónapos börtönbüntetést?

Talán csak nem azért, mert magáncélra nyúlta le a romák felzárkóztatására kapott uniós pénzeket?

„A Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és partnerszervezetei a vád szerint az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni”.

Talán csak de.

090901_kolompar_2.jpg

Javaslom, hogy Kolompár urat szabadulása után egy kis élménybeszámolóra és egy „hogyan verjük át roma társainkat roma társaink nevében” című előadássorozatra invitálják Genftől Bernen át Zürichig.

Ezt addig is – tojás nélkül – nyugodtan megérdeklődhetnék és megszervezhetnék. Az őket pénzelő ilyen-olyan kisebbségi alapítványokkal és a magyarországi balliberális, jelen állás szerint Zürichben is igen aktív, politikai hergelőkkel karöltve. Biztosan szakavatott választ kapnak például Bajnaitól, Gyurcsánytól, vagy a legújabb selyemfiú Karácsonytól, esetleg a roma gyilkosságok idején dolgozó titkosszolgálati vezetőktől, minisztertől. Árnyaltabb lenne a kép, nemde?

Egy szó, mint száz: örüljenek Tell Vilmosuknak, a kürtös-zászlós táncaiknak és ne azt a minisztert dobálják tojással, aki mindenféle ellenszélben igyekszik tenni valamit a roma kisebbség hátrányos megkülönböztetése és a roma-ellenes retorika ellen. Még akkor is, ha ezzel magára irányítja a szélsőjobb célkeresztjét.

Tschüss!

Címkék: index.hu tüntetés kuruc.info cigány tojás cigányság Svájc Balog Zoltán Kolompár Orbán Toldy Mocsári Zoltán gépnarancs.blog.hu zsidó vagyon gyorjewish.org

A bejegyzés trackback címe:

https://csuriakos.blog.hu/api/trackback/id/tr235352929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása