Adieu, Gordon!

 2013.08.24. 16:34

Aki hülye, haljon meg! – tartja a mondás. Ezt – és a Hajdú-Bétet – valószínűleg ismeri Bajnai Gordon is. Ha mást – úgyis, mint belpolitika, stratégia, taktika, politikai ütemezés, egymásra épülő elemekből álló kommunikációs kampány, választói akarat, „tiszteld ellenfeled, mert jól pofára eshetsz”-alapelv – a jelek szerint nem.

Bajnai Gordon tegnap – ahogy egy másik közkeletű kocsmai mondás tartja – házhoz ment lófüttyért. Ahhoz a Mesterházy Attilához, aki az elmúlt esztendőkben kétségtelenül kikupálódott. Mondhatnánk az egyetlen karizmatikus – saját szintjükön, persze – szocialista most a harcmezőn. Mert a mérhetetlen bukás után (2010) ő volt az, aki mégiscsak egyben tartotta ezt a posztkommunista konglomerátumot, aki kiebrudalta Gyurcsányt, aki elhitette párttársaival, hogy nem szégyen szocinak lenni.

mszp.jpg

Mondjuk, a baloldalisághoz túl sok köze nincs és soha nem is volt – hiszen a hírek szerint az első Orbán-kormány idején a Fideszbe kérte felvételét, akárcsak korábban Ujhelyi István (14. komment), de ezt tekintsük múló rosszullétnek a nemzetközi munkásmozgalom vérzivataros századaiból… Az azonban kétségtelen, hogy a torreádoros kacsaszájból egyfajta belpolitikusi forma lett. Messze még Horn elvtárstól, de azért a törekvést is díjazni illik. Lendvai Agitprop Ildikó, Kovács Kujon László és a többi nagy öreg már a politikai elfekvőben, az ingyenes békávé őrületével kampányoló selyemfiú, Horváth Chippendale Csaba pedig remélhetően már bezárva a sufniba. A videóból kiemelném Horváth ChippCsabi legszebb szófűzését: „Díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést!”. Kösz Csabi! Lassan Te is inkább a bejárónőiddel foglalkozz rózsadombi házikódban, mint sem a köz ügyeivel. Pestet meg végképp kíméld félmilliós öltönyeidtől. (Volt rá precedens, hogy második kerületi polgármesterként nyugdíjas klubba látogatott több százezer forintos ruhadarabokban…). Nehéz lehet szoci pártelnöknek lenni ennyi géniusz mellett, szó se róla.

Nos, tehát Mesterházy túlélte ezt a 3 évet, ami nem kis bravúr.

Ezt látva az egykori focikapus Bajnai, meg a tanácsadói úgy gondolták, hogy a kisfiút ki kell hagyni a csapatból, el kell venni tőle a kapitányi karszalagot, és a szatelit-SZDSZ (Párbeszéd Magyarországért) segítségével Gordonunk ripsz-ropsz miniszterelnök-jelöltté avanzsál, összeállítjuk a kezdő tizenegyet, a szocik meg Mesterházyval az élen pályamunkásként, szertárosként dolgozzanak csak a stadionban. Az ötlet Sorosék körében nagy tetszést aratott, csak éppen már a csapat elnevezése is meghaladta szellemi képességeiket. És még labdába sem rúgtak…

Pedig olyan irányító középpályásuk van, mint a médiában – érdemtelenül – agyonsztárolt Karácsony Gergely, aki 2011-ben a Rózsadombon 6, 45%-ot ért el. Ez igen! Az új politikai Maradona! Kár, hogy furcsa driblijei vannak a fiúnak, és még meg sem melegedett Gordon ölében, máris Fodor Gábor felé kacsintgat.

És most a cserekapusból lett csapatkapitány egy liberális hetilap vezércikkével akarja sarokba szorítani a KMP, MKP, MDP, és  MSZMP bolsevik-mensevik előtörténettel rendelkező MSZP-t. Vicc. Bajnai, mint Trockij. Nagyjából így.

Gordon tisztában van vele, hogy terepen ronggyá verik. Hogy bárhová lép, fülében ott cseng hazánk összes libájának gágogása. A Fidesz meg örömmel tesz megafont minden tollas csőréhez.

Gordon tisztában van vele – most már -, hogy politikai-stratégiai hibát követett el 2012-es zászlóbontásával. Se rúd, se vászon.

Gordon tisztában van vele, hogy életében még nem mérettetett meg demokratikus választáson. Se a cégvilágban, se a közéletben. Ezért rukkolt most elő egy látszatdemokratikus előválasztási ötlettel. Amit ügyes hackerek megnyerhetnek neki. Másképp esélye sincs.

Gordon tisztában van vele, hogy lassan rosszabb lesz, mint Gyurcsány. Ez azért tényleg a vég… Éppen ezért, ha még szeretne egyedül végigmenni Magyarország bármelyik utcáján, akkor sürgősen, sérülésre hivatkozva, cserét kell kérnie. És egyből mentő vigye kórházba a pálya széléről, hogy a saját szurkolótábora pfujolását se hallja.

Öngólt ugyanis egy kétballábas hátvéd is tud rúgni. És lehet, hogy kevesebbet, mint a felfújt csapatkapitány.

Adieu, Gordon!

20130507-bajnai-gordon-konya-peter-egyutt2.jpg

Úgy jártál, mint a Nagy Francia Lelkesedők: a forradalom felfalta gyermekeit. Azzal a különbséggel, hogy Te nem lelkesedő, hanem leselkedő voltál. S most az orrodra csukták az ajtót.

Mesterházy célegyenesbe ért. Már csak Botka van hátra, aki együtt nézi a Szegedi Szabadtéri előadását Bajnaival – magánemberként. Ha Mesterházy Botkát is taccsvonalon kívülre teszi, akkor az ellenzék első számú vezetőjévé vált. S 2018-ban akár még nyerhet is. Feltéve, ha nem akar Michael Jackson lenni és a Big in Japan helyett nem bikicsunájt énekel

Ja! És ha a Horváth Chipp Csabákat otthon hagyja…

Címkék: kampány választások bikicsunáj MSZP Mesterházy Attila SZDSZ Michael Jackson Bajnai Gordon Botka László Soros György Horváth Csaba Karácsony Gergely Együtt 2014 Fodor Gábor Párbeszéd Magyarországért Ujhelyi István Hajdú-Bét Horváth Chippendale Csaba Big in Japan

A bejegyzés trackback címe:

https://csuriakos.blog.hu/api/trackback/id/tr95474909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adieu, Gordon! 2013.08.25. 16:52:02

A cserekapusból lett csapatkapitány egy liberális hetilap vezércikkével akarja sarokba szorítani a KMP, MKP, MDP, és MSZMP bolsevik-mensevik előtörténettel rendelkező MSZP-t. Vicc.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gera 2013.08.25. 11:26:10

Mesterházy továbbra is egy nulla, szerintem ötből három ember azt se tudja, hogy kicsoda, de aki tudja, az is leszarja. Azért került az mszp élére, mert hirtelen elő kellett húzni valami érdektelen senkit, akit bármikor el lehet hajtani és azért maradt ott, mert közben gyakorlatilag tetszhalott állapotba került a párt a sokkoló választási bukás miatt.

Nem értem egyébként ezt a nagy összefogás-mizériát. Mindenki tisztában van vele, hogy úgyse győzhetnek a választáson, akkor minek összefogni? Szerintem ez egyik félnek sem érdeke. Az mszp összefogás nélkül reménykedhet, hogy a következő választáson Bajnaiék már sehol se lesznek, Bajnaiék meg gyakorlatilag elvesztik azt a kis arcukat is, ha összeállnak az mszpvel. Persze értem én, hogy aki Orbán leváltását akarja bármi áron, az ezt az összefogást nyomatja, de a két félnek ez csak akkor lenne jó, ha így tényleg győzhetnek a választáson, ami totál esélytelennek tűnik. Vereségre összefogni az egy rossz taktika.

Sir Galahad 2013.08.25. 11:29:03

Leszámítva az erőltetett, izzadságszagú humort, a szerzőnek nagy vonalakban igaza van. Bajnai elcseszte, a Mesterházy mögött álló csapat ügyesebb volt. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy a végén összeállnak. Nincs más lehetőségük.

Gera 2013.08.25. 11:29:06

Egyébként túl sok a libázás a posztban. Értem én, hogy ez az elvárás, de hát sajnos ez egyben az ostobaság mércéje is, úgyhogy csak óvatosan :)

nick papagiorgo 2013.08.25. 11:29:10

Igazából azért érthetetlen Bajnai (és az Együtt-PM) viselkedése, mivel ők egy pártszövetség, ugye, ami azt jelenti, hogy ha az MSZP nélkül indulnak, akkor 2x5=10 %-ot kellene elérniük, ami - a jelenlegi helyzetet tekintve - jó eséllyel nem lesz meg. Ha Együtt-PM-ként indulnak, elég valószínű, hogy nem fognak bejutni. Nekik kellene az MSZP, mert így 3x5=15%-ot kellene elérni, ami viszont az MSZP-vel meglenne.

Más kérdés, hogy (15 %-ot feltételezve) ebből 10-et az MSZP, 5-öt az Együtt hozna, a PM meg kb fél százalékot, vagy annyit se. Kérdés, hogy miért kellene a PM-nek bármilyen mandátumot, vagy állami támogatást átengedni.

További észrevétel, hogy - feltételezve, hogy a baloldal nem fog 50 %-ot elérni, bármilyen partook fogjanak is össze - ha az MSZP nem fog össze senkivel, jelentős a valószínűsége, hogy a törpepártok kiesnek (nem érik el az 5 ill 10 %-ot), és az MSZP marad az egyetlen parlamenti párt a baloldalon.Nem biztos, hogy ez Mesterházynak ill. az MSZP-nek ellenére lenne.

Csak hogy tisztán lássuk, hogy itt tulajdonképp kinek is lenne érdeke az összefogás...

tisztapista 2013.08.25. 11:29:25

Teljesen egyetértek a poszttal, ami nem sűrűn fordul elő velem.

+1

Mária 2013.08.25. 11:29:37

"Ezt látva az egykori focikapus Bajnai, meg a tanácsadói úgy gondolták, hogy a kisfiút ki kell hagyni a csapatból, el kell venni tőle a kapitányi karszalagot,"

A gyönyörű az egészben, hogy Bajnai jelenlegi agytrösztje ez év elejéig Mesterházy pártjának tagja, és a megelőző kampányokban Mesterházy agytrösztje volt :DDD

Ennyire szar a stratégiai tanácsadókból és a kommunikációs szakemberekből a felhozatal?

75. Vladys 2013.08.25. 11:29:45

Látom beindult az MSZP-féle lejárató kampány.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.25. 11:29:52

Mi ez a zikkhejlozás a coci gyűlésen (1.kép)?Megnácultak az elftársak?

féregírtó 2013.08.25. 11:29:56

Végül is ez az írás miről szól?

marosy 2013.08.25. 11:30:01

Szarok a bajnai soros-csicska görényre.

Dzoltán55 2013.08.25. 11:33:56

Nekem meg az nem tetszik hogy neve sincs senkik,egy koszos albérletből ide írogatnak értelmezhetetlen cikkeket,olyanról amihez lövésük sincs.

TetraB 2013.08.25. 11:35:31

Marhaság, Mesterházyt a saját szoci szavazói sem akarják egyöntetűen miniszterelnöknek. Én fordítva látom, Atis kúrta el, Bajnai sokkal alkalmasabb miniszterelnöknek, szépen le kellett volna mondania erről, és nőtt is volna az ázsiója. Mesterházy nyomába sem ér karizmában Gyurcsának, se Hornnak, talán Medgyessyt lekörözi, ami nem nagy teljesítmény. Most komolyan azt akarják a balos szavazók, hogy még egy fiatal nagyravágyó politikus kapálózzon a hatalomért? Bajnai már legalább volt ott, és nem egóépítéssel foglalkozott. (jah tudom, a libákkal)
Sokan sápítoznak, hogy jaj mi lesz most az összefogással, meg Bajnai elkúrta, de erre még nem kéne mérget venni.

2013.08.25. 11:47:05

OK a poszt, de Mesterházi még nem elég aljas és pofátlan ahhoz, hogy az öreg MSZP-sek rá szavazzanak. Szőr mentén finoman rákérdeztem az öreg komcsi szomszédra, hogy ki lenne szerinte az MSZP igazi vezére. A Gyurcsány.

És valóban, Ferencnek hihetetlen érzéke van az aljassághoz és az MSZPs talpasok hülyítéséhez. Tud a nyelvükön. És ez nagy szó ám!

Képtelen 2013.08.25. 11:57:26

Úristen, ezeknek kéne kormányozniuk?
Olyan ez, mintha az ellenzéki összefogás forgatókönyvét Orbán írná.

nick papagiorgo 2013.08.25. 11:58:28

@TetraB: Magam részéről abszolút nem látom, hogy Bajnai mitől lenne alkalmasabb. Egy kutyakomédiát követően (amin kb az egész ország röhögött), kb. százhuszadik jelöltként let miniszterelnök, úgy, hogy előtte (a biztonság kedvéért) aláíratta az MSZP-vel meg az SZDSZ-el is, hogy békin hagyják. Hát így nem nagy kunszt, már elnézést.

A tevékenységét illetően meg megcsinálta, amit az IMF mondott, hogy csinálja, gyakorlatilag tökmindegy, hogy ki lett volna a miniszterelnök, mindenki ezt csinálta volna, nem lévén más lehetősége. Viszont a választásokban (jó előre látva, hogy tuti bukás lesz) már nem vett részt.

Egy szó mint száz, nekem nem domborodott ki semmilyen politikai vagy gazdasági erénye, ami miatt fel kellene nézni rá. Számomra elég érthetetlen ez a csodavárás, ami a személyét övezi.

E.Csaba 2013.08.25. 12:00:49

@Gera: "Azért került az mszp élére, mert hirtelen elő kellett húzni valami érdektelen senkit, akit bármikor el lehet hajtani és azért maradt ott, mert közben gyakorlatilag tetszhalott állapotba került a párt a sokkoló választási bukás miatt."
Nos ez az érdektelen senki az aki közel 10 éve lett az MSZP frakcióvezetője.Az ő hathatós segítsége nélkül nem nyerhetett volna 2006-ban Gyurcsány, és Bajnai sem lehetett volna válságkezelő miniszterelnök, ha Mesterházy nem tartja egyben a frakciót a választásokig.Ő volt az, aki bevállalta, a 2010-es vereséget -tudatában annak, hogy áldozati báránynak szánták.Ennek ellenére talpon maradt,Gyurcsány lerendezte, stabil a párt.Na, ezt még senki nem csinálta meg rajta kívül.Szóval óvatosabban a jelzőkkel, mert valójában messze a legalkalmasabb az MSZP-ben,Bajnait már nem is említem...

angyalföldi partizán 2013.08.25. 12:05:10

sose ad fel ,Gordon.ha megélem,szavazni fogok az együtt-2064-re is.

TetraB 2013.08.25. 12:07:46

@nick papagiorgo: akkor vajon miért dícsérte még Orbán is az elején? tüzet oltott, és arra most is nagy szükség lenne. és ami a legfontosabb, nekem elegem van a nagyképű, az embereket magasról lenéző, sunnyogó, nem őszinte, egoista vezetőkből. (nem csak Orbánról beszélek) mások szürke egér technokratának mondták ezért, de nekem ilyen miniszterelnök tetszik. Bajnai szerintem nem játszotta meg sem a nagy nemzetvezetőt, sem azt, hogy minden rendben van, semmi gond sincs. de elfogadom azt is, hogy sokaknak más az igénye, nagyotmondó karizmatikus egoista vezérekre van szükségük...

nick papagiorgo 2013.08.25. 12:11:32

Jelzem egyébként, Bajnai szépen beleléppett abba a csapdába, amit annak idején Németh Miklós elkerült (kb. "hazajönni messiásnak, de tulajdonképpen bohócnak"). Úgy, hogy Németh még MSZP tag is volt (tehát volt pártja, aki hazavárta, nem is akármilyen, meg komoly támogatottsága a párton belül). Bajnainak komolyabban kellett volna tanulmányoznia ezt a kérdést, mielőtt felbukkan a semmiből.

nick papagiorgo 2013.08.25. 12:16:01

@TetraB: a népet nem szürke egér technokraták vezetik, hanem egoista vezetők. Nézz végig a történelmen, hogy kiből lett (akár jó, akár rossz)vezér. Egyetlen szürke egeret sem fogsz találni. A jólelkű, de szürke egereket megeszik a tulajdon bajtársaik, akik a hatalomért ácsingóznak. Magyarországon az utóbbi időben pl. Medgyessy volt szép példa erre, addig kellett, amíg megnyerta választásokat. Bajnai is csak erre kell a mögé beállt (jórészt más pártokból kiszorult, és/vagy leszerepelt) emberkéknek, elég hülye, ha ezt nem látja.

TetraB 2013.08.25. 12:19:12

@nick papagiorgo: szerintem amikor elkezdte, számára reálisnak látszott, hogy annyian rühellik a szocikat, hogy nélkülük is lehet menni valamire. sajnos kiderült, hogy nem. túlzottan be vannak kövülve a választók, a sokat emlegetett bizonytalan réteget nem sikerült megszólítani, úgy tűnik.

Mária 2013.08.25. 12:19:26

@Képtelen:

"Olyan ez, mintha az ellenzéki összefogás forgatókönyvét Orbán írná."

Miért? Nem ő írja?

Gera 2013.08.25. 12:27:27

@E.Csaba: Azért "vállalta be", mert így meg tudott szerezni egy olyan pozíciót, ami éppen senkinek nem kellett különösebben, ezért volt esélye. Szerintem maga is meglepődött, hogy sikerült, meg azon is, hogy akár még miniszterelnök-jelölt is lehet belőle, de kétlem, hogy akkor is ott lenne, ha bármi esélye lenne :) Persze az elképzelhető, hogy most, hogy sikerült talpon maradnia éveken keresztül, sikerül megtartania ezt a pozíciót jobb időkre is, de ettől még Mesterházy egy senki.

TetraB 2013.08.25. 12:27:39

@nick papagiorgo: ez oké, de nekem ez a kialakuló személyi kultusz akkor sem tetszik, annál még a technokrata is jobb. nekem nem lelkesítő szózatokra és dicsfényre van szükségem, hanem stabil gazdaságra, olyan országra, ahol jó a közérzet. hogy mindegyik oldalról soroljak neveket, és azt sem mondom, hogy hibátlanok voltak, sőt eléggé megosztóak, de nekem személy szerint Horn vagy Antall is bejött, ők nem voltak olyan egoisták. de be is fejezem, tudom, hogy a kisebbséghez tartozom...

tede 2013.08.25. 12:33:04

Még beszélni se tud értelmesen. A Gyurcsány legalább vitatkozni tudott.

nick papagiorgo 2013.08.25. 12:42:48

@TetraB: nem igazán lehet pár év alatt felépíteni egy pártot, bázisszervezetekkel, aktivistákkal, pénzzel, stb. Ezt annak idején sokan megpróbálták (Petrasovics Annuska, Kupa Miska stb), és semmire nem mentek vele. Akiknek sikerült, az meg olyan, mint pl. a Jobbik, de ők is több évig görcsöltek vele, meg a MIÉP-el is összefogtak, stb, meg az LMP, aki az SZDSZ leszereplését lovagolta meg (de sokra nem ment vele). Én ugyan nem vagyok hivatásos politológus, de ha pl. megnézem az elmúlt húsz év történelmét nézem, azért rájövök, hogy új pártot alapítani ma meglehetősen kockázatos. Új arcok kellenének hozzá, de azok nincsenek, általában a leszerepelt nímandok és szerencsevadászok jönnek tömegével.

E.Csaba 2013.08.25. 12:44:52

@Gera: Szerinted, ha az ellenzéki oldal legerősebb pártjának a vezetője egy senki, akinek a legnagyobb esélye van a választáson (ami nem sok, bár ahhoz képest, hogy a többiek még a bejutási küszöböt sem érik el, ahhoz képest sok), akkor te mégis kit tartasz "Valakinek"?De ne szimpátia alapján,hanem eredményeket mondjál,ha lehet!

nick papagiorgo 2013.08.25. 12:50:28

@TetraB: nézd, mindeki erre vágyik. Azt viszont ne felejtsd el, hogy a politika alapvetően kőkemény pártpolitika, tehát a politikusok mindent, amit tesznek, azért tesznek, hogy a saját helyüket bebetonozzák, nem valami emberbaráti szeretetből. Mindenki szeretne dübörgő gazdaságot, meg békét, meg efféléket, de amíg ez neked cél, addig a politikusnak ez eszköz (tehát, ha dübörög a gazdaság, az azért jó, mert őt legközelebb is meg fogják választani. Neki ez a célja, és a "dübörgés" cask eszköz).

És manapság az a jó politikus, aki képes a szavazóit mozgósítani. Menjetek, szavazzatok rám. Hiába vagy te gazdasági zseni, és élnek jól a népek, ha nem mennek el, és nem szavaznak (mert jól élnek, elkényelmesedtek, és lusták), akkor te megbuksz.

Így megy ez. Ezért gondolják most a politikusok, hogy nekik keménynek kell lenniük.

nick papagiorgo 2013.08.25. 12:59:17

Megjegyzendő még, hogy a jelen állás szerint elég kicsi annak az esélye, hogy egy bármilyen baloldali tömörülés többséget szerez (tehát gondolok itt arra, hogy pl. baloldal 51%, Fidesz 29 %, Jobbik 20 %).

Márpedig, ha nem lesz a baloldalnak 51 %-a önmagában, nem fogják Orbánt leváltani. Az elképzelhető, hogy nem lesz a Fidesznek 50%-a, de akkor valószínűleg a Jobbikkal fog össze, nem a baloldallal. A Jobbik meg sose fog össze a baloldallal.

Innentől kezdve a baloldali koalíciók meg összefogások arról szólnak csupán, hogy melyik part hány %-ot kap az állami támogatásból, amit a parlamenti pártok kapnak, meg hány bizottságba jelölhet tagokat. Namost, az MSZP-nek nem túlzottan érdeke, hogy más baloldali part is bejusson a parlamentbe, kapjon pénzt, meg ott legyen a bizottságokban (mert a helyet és a pénzt tulajdonképp tőle veszik el, és nem hivatkozhat arra, hogy ő az egyetlen baloldali parlamenti part). Ez ugyanolyan, hogy Orbánnak se volt érdeke a kisgazdák meg az MDF puszta léte.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.25. 13:05:03

@nick papagiorgo:

"hogy előtte (a biztonság kedvéért) aláíratta az MSZP-vel meg az SZDSZ-el is, hogy békin hagyják. Hát így nem nagy kunszt, már elnézést."
- Az aláírásukkal elérte, hogy hagyták válságot kezelni. Ellenkező esetben azonnal előrehozott választások lettek volna.

" Számomra elég érthetetlen ez a csodavárás, ami a személyét övezi."
- Ő volt eddig az egyetlen ME, aki tudott alázattal szolgálni. Lehet ez kívülről nem látszott annyira, esetleg számodra nem jött át.

TetraB 2013.08.25. 13:07:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ő volt eddig az egyetlen ME, aki tudott alázattal szolgálni. Lehet ez kívülről nem látszott annyira, esetleg számodra nem jött át"

pontosan erre gondoltam. csak a magyarok már beletörődtek abba, hogy ME csak olyan lehet, aki hülyének nézi a polgárokat. lassan joggal...

nick papagiorgo 2013.08.25. 13:16:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tekintve, hogy azt a papírt leszámítva semmilyen támogatás nem állt mögötte (pl. nem volt párttag), és hogy pontosan le volt játszva az, hogy mit fog csinálni, meg az is, hogy meddig, máshogyan nem is szolgálhatott volna, mint alázattal.

Gondolok itt arra, hogy abban a pillanatban, hogy elkezdett volna hőbörögni vagy keménykedni, azonnal seggberúgták volna. Nem nehéz úgy alázatosnak lenni, hogy nincs választásod :)

nick papagiorgo 2013.08.25. 13:22:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: vagy hogy egy hasonlattal éljek a versenyszférából: bazi nagy különbség van aközött, hogy te vállalkozó vagy (aki adott esetben csődbe mehet és vége), vagy egy éves határozott szerződéssel rendelkező alkalmazott, akihez nem nyúlnak egy éven át.

Grega 2013.08.25. 13:22:38

Csúri régi fidesz-káder, és ebben a posztjában több a csúsztatás, mint egy Kerényi Imre-interjúban...

a blogja már a fidesz választási kampányának része.

becike4 2013.08.25. 13:27:10

Kikupálódott? Röhögőgörcsöt kapok, mikoregláto ezt a súlytalan senkiházyt.Olyan a szája, mint a Jokernek, a Batmanben.És ami kijön rajta...

Gera 2013.08.25. 13:36:24

@E.Csaba: Én senkit nem tartok valakinek a jelenlegi palettán, de Mesterházy ennek a szerény választéknak is az alján van inkább :) De igazságos vagyok, nem azért, mert annyira rossz lenne, hanem mert semmilyen. Mintha nem is létezne. Most komolyan, ki a fenét érdekel ebben az országban, hogy Mesterházynak mi a véleménye bármiről?

Gera 2013.08.25. 13:40:27

@nick papagiorgo: Tényleg nincs esélyük, de 51 százalék azért nem kellene. A nyertes simán csak a legnagyobb támogatottságú párt. Ha negyven százalékkal a legnagyobb, akkor is simán nyer.

high up! 2013.08.25. 13:42:14

@E.Csaba:

Figyelj csak, ha most 2001 lenne, ezzel a borzalmas 3 évnyi fidióta kormányzással a hátunk mögött, akkor jövőre, 2002-ben a maszop 2/3-dal nyerne.

Csak hogy a 2/3-ad helyett van egy növekedésre képtelen 16%-uk. Az egyetlen, amiben a maszop bízhat, hogy a választóknak a válsztás napján a fidesztől való undoruk nagyobb lesz mint a maszopétól való.

Hát itt tart a te Mesterházid: sehol. Az óriás ziccer adott. Csakhogy ő egy nulla. A legnagyobb probléma meg az, teccik tudni, hogy ez le is rí róla.

E.Csaba 2013.08.25. 13:42:37

@Gera: Mivel nekem fontos, hogy a Fidesz eltűnjön, vagy gyengüljön és jelenleg abban, hogy ez realitás legyen ebben jelenleg az MSZP-nek van a legnagyobb sansza, hát csak figyelek rá..

E.Csaba 2013.08.25. 13:50:23

@high up!: Rendben,ha tudsz olyan embert, aki ennek a "nullának" a teljesítményét felülmúlja és ez támogatottságban is megmutatkozik, szólj ígérem szavazok rá.De egyébként a hozzászólásod utolsó mondata egyértelműen bizonyítja, hogy a véleményed szimpátia és nem objektív okok miatt van.
Ezzel a 2002-es 2/3 -al nem tudok mit kezdeni.Biztos, hogy a 10 évvel ezelőtti dolgokkal kell még mindig foglalkozni?

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.25. 13:55:35

@TetraB: "Most komolyan azt akarják a balos szavazók, hogy még egy fiatal nagyravágyó politikus kapálózzon a hatalomért?"

Én leszarom Mesterházyt, én kormányváltást akarok és ez a (jelenleg) 4%-os Bajnai-féle formáció vezérletével nem fog menni.

Conchobar 2013.08.25. 13:55:43

"Ahhoz a Mesterházy Attilához, aki az elmúlt esztendőkben kétségtelenül kikupálódott. Mondhatnánk az egyetlen karizmatikus" - Legalább annyira karizmatikus, mint Hiller Pista, vagy Szekeres, vagy mint a botoxlédi. Mostmár nemcsak fideszék gágognak, hanem maszopék is. Ott volt az az egyetlen exkormányfő, aki még valamelyes siker tudott fölmutatni az MSZP-érában és aki valamelyest garancia tudna lenni az MSZP-vel kevésbé szimpatizáló választó szemében is, de a maszop hajthatatlan, rendületlenül ezt a 'karizmatikus' Mesterházyt tolja

Gera 2013.08.25. 14:00:05

@E.Csaba: Arra akart utalni az olvtárs, hogy bármennyire is szar a fidesz, az mszpnek semmilyen szinten nem sikerül meggyőzni a népet arról, hogy ők jobbak lennének, sőt, a többség azt gondolja, hogy rosszabbak. Mesterházy semmiféle értelmes jövőképet nem tud mutatni az embereknek, a produkciója kimerül az állandó Orbánozásban, ami rohadt unalmas. Az emberek azt gondolják, hogy ez pontosan ugyanaz az mszp, ami elkúrta. Ebben amúgy igazuk is van. Fenének se kell ez az mszp, se Mesterházyval, se mással.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.25. 14:01:16

@TetraB: "túlzottan be vannak kövülve a választók2

Ez milyen hülye duma...ne vond már meg a jogot senkitől sem, hogy saját politikai világképétől, személyes ízlésétől, meggyőződésétől vezérelve valaki szoci. v. bármely más párt szimpatizánsa!

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.25. 14:06:10

@Gera: "Ebben amúgy igazuk is van. Fenének se kell ez az mszp, se Mesterházyval, se mással."

És ki kell???????? Mutassál már egy, az mszp-nél népszerűbb ellenzéki formációt! A "fenének sem kell" meg egy ostoba duma, mert van 1,5 millió szavazóuk. Az magánügy, hogy útálod a szocikat, de marhaságokat ebből következően ne írj.

nick papagiorgo 2013.08.25. 14:06:27

@Gera: de 40 %-al nem lehet kormányt alakítani, max, ha valaki kívülről támogat. Egy törvényt nem tudnának megszavaztatni.Koalíciós partner kell keresni a bejutottak közül.

Ezért van az, hogy nem felétlenül a nyertes part alakít kormányt, hanem az, amelyik össze tud szedni annyit a kolaíciókkal, hogy legyen 51%-a.

TetraB 2013.08.25. 14:09:28

@republikánus: nincs ilyen jogköröm, legfeljebb véleményem. (ha lenne, akkor sem alkalmaznám, mindenki szíve joga...) de ismerek egy dakota mondást is, "Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, akkor szállj le róla"

dennisthemenace 2013.08.25. 14:14:40

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: @TetraB: Bezzega felcsúti retek, az valaki.. Lengyel egyetemistak tapsolnak nek, normális helyen már nem hallgatják meg.

Conchobar 2013.08.25. 14:18:42

@republikánus: "meg egy ostoba duma, mert van 1,5 millió szavazóuk" - Lehetséges, hogy még mindig meg van az a 1millió körüli törzsszavazó bázisuk (1.5millió?), csakhogy, ehhez képtelenek további zavazókat szerezni, márpedig így legfeljebb Orbánnal szövetségben tudnának kerülni (egyedül, vagy a DK-hoz hasonló baráti-kör nagyságú pártokkal semmiképp)

Conchobar 2013.08.25. 14:19:45

@Conchobar: jav: így legfeljebb Orbánnal szövetségben tudnának kormányra kerülni (egyedül, vagy a DK-hoz hasonló baráti-kör nagyságú pártokkal semmiképp)

Gera 2013.08.25. 14:23:37

@nick papagiorgo: Lehet újdonságot mondok, de nem kell a szavazatok 51 százaléka. A 106 egyéni képviselői hely elsöprő többségét elviszi a legnagyobb párt, ha tényleg van egy stabil kis előnye országszerte a második legnagyobbal szemben, ez heterogén ellenzékkel akár 35 százalékos támogatottsággal is simán meglehet. A maradék 93 listás helynek meg akkor viszi mondjuk a harmadát, és összesítve akár kétharmada is lehet röhögve egy 35-40 százaléknyi szavazattal.

nick papagiorgo 2013.08.25. 14:35:39

@Gera: szerintem félreértettük egymást. Én a mandátumok 51 %-ára gondoltam, nem a szavazatarányra.

Mensikov 2013.08.25. 14:43:12

Nem is értem minek sztárolják néhányan ezt a pislógó könyvelőt ( Schmuck ), úgy tesznek mintha nem a Gyurcsány kormány egyik fontos minisztere lett volna, csak egy olyan valaki, aki Feri tökéletlenkedése után már majdnem ruletten nyeri el a miniszterelnökséget szavai szerint is egy évre. Én Bajnai Gordonban semmiféle alázatot nem látok, inkább sunyiságot, eléggé bábnak érzem. Nekem ez a fajta miniszterelnök típus ( szlengben lekvárnak mondják ) nagyon nem nyerő.
Maga az elemzés remek, a legjobb poszt amelyet eddig olvastam, pedig legalább 6-7-et elolvastam a témában.
Gratulálok a szerzőnek.
Danke.

pandacsökiboborján 2013.08.25. 14:52:15

Az MSzP egy olyan probléma,amelyik saját magát oldja meg. A második legerősebb párt meg a Jobbik lesz valszeg...

Gera 2013.08.25. 14:56:21

@republikánus: Nekem nem kell egyik se, akár Orbán is maradhat, amíg az ellenzék se tud jobbat produkálni. A "fenének se kell"-t természetesen én a magam részéről gondoltam. Szokott ilyet mondani az ember.

Az mszpre szavazókat viszont ettől még tényleg nem értem :) Mit várnak ettől a párttól, ami simán beleállt a földbe a választáson, de ez abszolúte nem zavarja őket, fel nem tennék a kérdést, hogy miért is történhetett ez meg, a világért se produkálnának valamiféle szembenézést, önkritikát, megújulást. Szerintem mára már azt hiszik, hogy csak a világválság miatt veszítették el a választást, összemosódik az a pár év. Mintha mi se történt volna, orbánoznak torkaszakadtukból és baromira csodálkoznak, hogy nem igazán tudják megmozgatni az embereket.

nick papagiorgo 2013.08.25. 14:56:42

@Gera: amúgy egyébként egyetértünk, mivel csak egyfordulós a választás (nem lehet a második fordulóban visszalépkedni),egy kb 35-40%-os támogatottság is elég a győzelemhez, attól függően, hogy hányan vannak az ellenfelek.

A kétfordulós választásnál az volt az előny, ha volt koalíciós partnered, mivel volt, aki visszalépjen a javadra, az egyfordulós viszont a nagy pártoknak kedvez (mert a törpepártok cask egymást gyengítik, és végül senki sem jut be közülük).

Többek között ezért nem értem Bajnaiék logikáját, ha nem az MSZP-vel indulnak, hanem kvázi versenytársukként, jó eséllyel be se kerülnek. Ha meg nyilvánosan nem fognak össze, cask hallgatólagosan nem indít jelöltet az egyik ott, ahol a másik igen, megint az lesz a veszélye, hogy nem tudnak elég %-ot összeszedni ahhoz, hogy bejussanak (túl kevés körzetet kapnának, és ott is nyerniük kellene majdnem mindenhol).

high up! 2013.08.25. 15:25:23

@E.Csaba: "Rendben,ha tudsz olyan embert, aki ennek a "nullának" a teljesítményét felülmúlja és ez támogatottságban is megmutatkozik, szólj ígérem szavazok rá."

jaj kérlek, nem az én feladatom volt az elmúlt 3 évben a maszopban felépíteni a vezetőt, aki szavazatokat tud szherezni! Ez a vonat elment!

Ami van, az a kis Attilácska, aki az emeberek 90%-ának a szemében csak egy nagyra nőtt óvodás. (gy.k: a szellemi színvonalból indulunk ki)

Aki ugyanúgy tudja órákon át papír nélkül ekézni Orbanescut, mint gyúrtcsány. Csak éppen az üzenetéből nem marad meg semmi, miszerint hogy te mitől is vagy jobb? Meg hogy te lennél képes a bandáddal szakmailag kormányozni? Úgy, hogy a nép tudja, hogy mitől is lesz jobb neki?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.08.25. 15:33:25

szerzőnek abban igaza van, hogy Bajnai hogy qrta el,

a libázás, a hülye, ma divatos humor, a stílus, az, hogy ha lehet minden témát belerángat a postban, az valami hánynivaló.

én nem írnám ki a nevem a blog tetejére

high up! 2013.08.25. 15:35:13

@republikánus: "Én leszarom Mesterházyt, én kormányváltást akarok és ez a (jelenleg) 4%-os Bajnai-féle formáció vezérletével nem fog menni."

A ballibsik kormányáltási esélye 1%. Velük nem lehet, akár egyesülnek akár nem.

Ezért nem kormányváltásban kell gondolkodni, hanem kormány idomításban.

Ha Ángyán, pontosabban egy hiteles és szakmailag elismert arcokból álló polgári párt beindulna, azoknak lenne 1-1,5 millió szavazói potenciálja (ezt kúrta el egykoron Kupa az idő előtti maszop preferencia kinyilatkoztatásaival). Ez lenne az Európaiságot, a polgárságot, a racionális gazdaság politikát védő párt. Akik nem operálnak nyugger demagógiával meg rezsi csökkentéssel, hanem "csak" pragmatikus, racionális politikával.

Ez lenne a középréteg érdekvédő pártja. Nélkülük nem lehetne kormányt alakítani, így ők diktálnák a passzát szelet a szaktémákban.

2014-ben csak ennyiben lehet reménykedni, több nincs a a pakliban a fidióták nemzet pusztítása ellen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.25. 15:37:49

jó kis írás volt a stílusa főleg. :D

kulcsar2011 2013.08.25. 15:38:25

@TetraB: "Mesterházyt a saját szoci szavazói sem akarják egyöntetűen miniszterelnöknek"

Ez is egy ilyen szokásos fideszes mantra.

nick papagiorgo 2013.08.25. 15:44:18

@nick papagiorgo: no, ezt majdnem elcsesztem. Kiegészítés: ha külön indulnak, és csak egyéniben léptetnek vissza, akkor ott bukik a dolog, hogy az Együtt-PM-nek, pártszövetség lévén, országosan 10 %-ot kellene elérnie, ami azért elég kétséges. Ha viszont nem lesz meg a 10 % (és ez csak a választáson derül ki, ugye), a közös jelölt is bukik, aki az együtt/PM jelöltje, még akkor is, ha egynében amúgy nyerne.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.25. 16:02:40

@Gera: "Mit várnak ettől a párttól, ami simán beleállt a földbe a választáson,"

És akkor mi van, ha beleállt? Ez megtörténik időnként a nálunk jobb sorsú többpártrendszerű demokráciákban is. Az SPÖ, a SPD, CDU, a Toryk, vagy USÁ-ban a republikánusok, demokraták hányszor taknyoltak már el választásokon az elmúlt fél-egy évszázadban, sokszor igencsak megalázóan??! A stabil szavazóik viszont rendre kitartottak mellettük.

Most ha M.o-n egy kormánypárt bukik egy választáson, az máris húzzon el a francba? Ez volt a véleményed a Fideszről is a 2002-es bukás után? Valószínűleg egy frászt. 8 éven keresztűl számoltál a visszatérésük lehetőségével, és tudtad, erre nagy valószínűséggel előbb-utóbb sor fog kerűlni. És ez egy demokráciában - bár én magam is a pokolba kívántam Orbánékat az elmúltnyócévben - így természetes és helyes.

Ha egy párt veszít egy választáson, ellenzékbe megy és készűl az újabb megmérettetésre. Ha össze tudja magát szedni, számot vetni, és tanulni a hibáiból, és persze mg tudja tartani szavazóit, akkor fent marad, ha nem, akkor megy a süllyesztőbe.

Már megbocsáss, de láthatóan szart sem tudsz a parlamentáris demokrácia működéséről.

Bambano 2013.08.25. 16:48:39

Pár dolog:
- a karizmatikus vezető kifejezésben a karizmatikus jelző *NEGATÍV*.
- Gordon nem libázott, ezt még a Magyar Nemzet is megírta. Talán nekik hihetnénk a témában.
- Mesterházyra azt a sorsot szánták, hogy kihordja a 2010-es választási zakót, ennek a feladatának tökéletesen meg is felelt. Csak figyeljünk arra, hogy ennél többet nem is szántak neki. Azért van még a helyén, mert senki nem akarta a posztját, mivel népszerűtlen feladatokat kellett megoldania.
- érdemes lenne kipróbálni, hogy más posztokban leírtakból azt olvassa ki a poszter, ami oda le van írva, nem az ellenkezőjét. Több helyen is írták, hogy Bajnai sokkal népszerűbb miniszterelnök jelölt, mint Mesterházy. Amellett ő már volt miniszterelnök és a sikeresebbek közé tartozik ezzel. Mesterházy egyelőre csak zakót visel.

Egyébként meg érdemes lenne végre elgondolkodni, hogy melyik ellenzéki párt mit pattog a saját kis szemétdombocskájáról, miközben Viktor egy Gellérthegy méretűről vigyorog rájuk.

rockjano 2013.08.25. 17:03:03

Csak egy borzasztóbb van annál mintha ezek kormányoznának, az pedig az ha továbbra is Orbánék maradnak.

Jó lenne jót választani de marad a kisebb rossz mint mindig...

féregírtó 2013.08.25. 17:22:30

@rockjano: De ha így mennek a dolgok továbbra is, akkor marad a legrosszabb verzió: marad Orbán.

Hóember 2013.08.25. 17:27:16

"Gordon tisztában van vele – most már -, hogy politikai-stratégiai hibát követett el 2012-es zászlóbontásával. Se rúd, se vászon."

Öregem, le a kalappal, ez eddig simán a hónap mondata a szélesen terülő, szikes magyar blogpusztában! :D

TetraB 2013.08.25. 17:32:51

@kulcsar2011: én kurv@ra nem vagyok fideszes...

AK76 2013.08.25. 17:41:16

@75. Vladys:
Lejárató kampány?
EZEKNEK?????
:))))))

Mensikov 2013.08.25. 17:42:03

@kulcsar2011: Nem hinném. Nézem mazochistaként Gréczy és Vicsek betelefonálós műsorát az ATV-n. Na ha hallanád mit mondanak Mesterházyra, pedig ezek az emberek nem Fidesz rajongók. nekik Feri a megváltó. Azért kiváncsi vagyok mi lesz a DK és MSZP megegyezéssel, ( MA azt mondta, ha nem sikerül az EPM megegyezés akkor más partnert keresnek ) ha a DK-s rajongók ennyire leszólják a cucilistákat...

AK76 2013.08.25. 17:53:49

@Bambano:

"Amellett ő már volt miniszterelnök és a sikeresebbek közé tartozik ezzel."

Kifejtenéd hogy mitől volt sikeres Bajnai kormányzása?

nick papagiorgo 2013.08.25. 17:56:51

@Mensikov: beszól itt mindenki mindenkinek, akivel épp nincsen szövetségben. Aztán összeborulnak, abbahagyják a fikázást, viszont ha megint szakítanak, megint kezdődik előlről.

Állítólag már Fodor Gábor is bejelentkezett a formálódó szövetségbe. Tiszta vicc ez az egész, az MSZP nélkül senkinek nincs semmi esélye a bejutásra, azt viszont nem fogák fel, hogy az MSZP-nek nem érdeke 1-2 %-os törpepártokat bevinni a hátán. Talán ebből az origóból kellene a dolgokat megközelíteni.

nick papagiorgo 2013.08.25. 18:11:18

@AK76: hát például, hogy nem bukott meg.
Ő az a politikus, akit egyszerűen nem lehet választáson legyőzni (mert előtte elszalad :)

Gera 2013.08.25. 19:09:20

@republikánus: Ne haragudj, de ez már tényleg kibaszott röhejes, hogy válaszolsz egy hozzászólásom kb egyetlen sorára, teljesen figyelmen kívül hagyva a többit. Szó nem volt arról, hogy azonnal húzzanak a francba. Pontosan arról pofázok baszki, hogy tán valami számvetés, szembenézés, ilyesmi nem ártana, ha vissza akarják szerezni az emberek bizalmát, de ilyen nem történt. Igazából fogalmam nincs, mit akarnak kezdeni az országgal, ha esetleg megkapnák a bizalmat, mert a mgnyilvánulásaik "több pénzt az embereknek" típusú hülyeségeken és primitív orbánozáson kívül mást nemigen tartalmaznak. Ezt kiválóan megtanulták Orbántól, de ahhoz, hogy ennyivel nyerjenek, Orbánnak ugyanúgy el kell kúrni, mint nekik.

tibike3 2013.08.25. 19:24:49

Jól nyaltál ákoska!! Mehetsz a pénztárba !

Kisláp69 2013.08.25. 20:17:27

Ideje lenne már eldönteni, hogy Csúri az MSZP-nek a kampány embere, vagy a Fideszé? Lehet, hogy csak egyszerű gondolkodóként unta meg azt a balfaszkodást, amellyel az úgynevezett rendszer-korszak-kormány-Orbán váltó balliberális ellenzék foglal felesleges teret a médiában. Amúgy a Botka felvetése a legizgalmasabb, nem gondoljátok?
Nézzétek meg a mandineren Botka reakcióját...! mandiner.hu/cikk/20130825_csuri_akos_adieu_gordon

Grega 2013.08.25. 23:40:49

@Kisláp69: "Ideje lenne már eldönteni, hogy Csúri az MSZP-nek a kampány embere, vagy a Fideszé?"

ez ugye költői kérdés volt? a hírtv egyik főmuftijáról van szó.

bár a poszt végén érdekes fordulat, hogy "megengedi" Mesterházynak, hogy nyerjen 2018-ban, ha tud.
süti beállítások módosítása