A Hernádi-ügy kezeléséről

 2013.10.15. 11:22

Van egy gondolkodó és van egy legalja megközelítés Hernádi Zsolt vs horvát állam ügyében. A gondolkodó megpróbálja a nyilvánosság előtt eddig elrejtett, de nagyon is létező háttér-motivációkat, afféle oknyomozó újságíróként felderíteni és közkinccsé tenni. Mint tette azt  a CSVM  blogjában, amit először az uby.hu fedezett fel, majd kitette az index is blogketrecébe. Teszem gyorsan hozzá, helyesen.

Mert miről is ír CSVM? Arról, hogy létezik egy Slavko Linic nevű úriember, aki jelenleg pénzügyminiszter déli szomszédunknál, és korábban az INA Felügyelő Testületének elnöke volt. De újból nem lehetett az, mert az uniós tagság bizony azzal is jár, hogy az Unió szabályait – még ha nehezü(n)kre esik is – figyelembe kell venni. Márpedig az kimondja, hogy privátcégben kormánytisztviselő nem felügyelhet. Linicnek ez fáj. Nagyon fáj.

Linic-i-Milanovic-Nije-nam-lako-cistimo-prljavstinu-koju-je-ostavio-HDZ_ca_large.jpg

Balra Linic - szorítófogás

Nos, ezen a szálon indult el CSVM, hogy a horvát belpolitika tükrében nézze a nemzetközi elfogatóparancs hitelességét. Hogy hova lyukad, azt még nem tudni, hiszen az írás címe sorozatra utal. Az azonban bizonyos, hogy a magyar sajtóban eddig meg nem jelent módszert választott: a horvát sajtót túrta föl évekre visszamenően, ott kutatva híreket, cikkeket Hernádi fő ellenlábasáról, Slavko Linicről.

Talán egy kicsit új aspektust adva az egész történetnek. Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy itt 10 millió euróról szól csak az ügy. A nemzetközi üzleti világban ez az összeg nem számottevő, bizonyítani meg úgysem nagyon lehet, hiszen – ahogy CSVM írja: „ez ugyanis csak a casus belli, aminek igazság- és valóságtartalmáról SOHA nem fogunk hitelt érdemlően megbizonyosodni. Egy tagadás, egy állítás – míg a halál el nem választ”.

De ez az Interpol-szál lehetőséget adott a magyar sajtó másik végletének, az „egy poénért az anyámat is...” elvet vallóknak is, hogy kimutassák foguk fehérjét. Anarki úgy gondolta, hogy jópofa, és szabályosan feljelentette az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, magyar munkavállalók ezreinek kenyeret adó, kiemelten fontos tőzsdei cég elnök-vezérigazgatóját. Invitálva a nyomozókat a festői Tiszaújvárosba, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt Hernádival Észak-Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházásának, a TVK 130 ezer tonna kapacitású butadién-kinyerő üzemének ünnepélyes alapkőletételén vesz részt.

hernadi.jpg

Hernádi Zsolt,

akit „magyar újságíró” jelentett fel az Interpolnál

Mit akar anarki? Napszemüveg jótékony fedése mögül élvezettel nézni az Interpol vs TEK összecsapást? Lehetetlen helyzetbe hozni az ország megválasztott miniszterelnökét? Vagy éppenséggel csak romkocsmák söráztatta asztalainál aratni a bódult agyak bódult babérjait? Arra már gondolni sem merek, hogy portáljának – amit korábban a Heti Válasz összehozott Bajnaival – akar egy kis extra MOL-hirdetést szerezni…

Barátom szerint „ennek olyan hazaárulás szaga van”.

Vitatkoznék vele: egyszerű suttyózás.

De abban azért bízhatunk, hogy CSVM sorozatának végére élesebb lesz a látásunk e témakörben, és talán anarki is megvilágosodik.

Bár erre most nagy tétben nem mernék fogadni.

Maradjunk annyiban, hogy bízunk a horvátországi igazságszolgáltatásában. Nem politikai megrendelés, hanem cáfolhatatlan bizonyítékok alapján. Valami azt súgja: ez nehezebb lesz, mint anarki fejére barackot nyomni. 

Címkék: feljelentés Horvátország INA Hernádi Zsolt MOL Zrt. Slavko Linic uby.hu CSVM Anarki Interpol

A bejegyzés trackback címe:

https://csuriakos.blog.hu/api/trackback/id/tr385569723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.15. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.15. 12:50:21

Most kérdezze meg a magyar népet a gonosz törpe - akár levélben is- akarunk e milliárdokért új stadionokat?
Fontos kérdés, O. Viktor kérdezd meg a népet, vagy legyen róla népszavazás.

Birkamenet riadóóóó! Jönnek ma az andorraiak, meg kell védeni a csapatunkat.

Jöjjenek a szellentő honvédők is, a kőrözött Hernádi további bújtatásához!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 13:25:30

az uby.hu haluska ibolya bejegyzett domainje. haluska ibolya amúgy a kdnp honlapját is szerkeszti. egyposztos pártalkalmazott
8 milliót kapott honlapszerkesztésért fidesz-kdnp-től,
és kapott 10 milliót "hírügnökségi tevékenységéért
érdekes nem?

algebraicvarietyshow.tumblr.com/post/64099945550/az-ubypresszt-jol-fizeti-a-kdnp-az-uby-hu-haluska

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 16:58:08

"Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy itt 10 millió euróról szól csak az ügy. A nemzetközi üzleti világban ez az összeg nem számottevő"

3 milliárd forint kenőpénz nem számottevő?
szépen és bután átveszed szószerint a hülyeséget. itt nem üzleti világról van szó, hanem lopott pénzről, kenőpénzről magánszemélynek.

"szabályosan feljelentette az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, magyar munkavállalók ezreinek kenyeret adó, kiemelten fontos "

nagyon tetszett a kenyeret adó rész.
a hangsúly a "szabályosan"-on van, nem a "kiemelten fontos"-on

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 17:02:03

na végigolvastam :D jaaaj.
már éreztem a zsigereimben mikor elkezdtem olvasni:

"Van egy gondolkodó és van egy legalja megközelítés"

kedves Csúri úr, tudja kik kezdik így az írásaikat? a csalók.
süti beállítások módosítása